Wynik TSH 0.20 mlU

Nieprzerwana lekcja muzyki

Temat: wyniki hormonow
No wlasnie mam obawy, zeby lekarz nie zlekcewazyl tej prolaktyny, bo norma laboratoryjna jest do 25 ng/ml, ja przekraczam ja tylko nieznacznie, a przedtem w ogole wynik byl w normie - ... prolaktyna powinna byc nizsza. Podam jeszcze raz moje wyniki z jednostkami i normy dla nich: 1. FSH - 7.82 mlU/ml (norma 2,8-11,3 mlU/ml). Przy czym to znow tylko norma laboratoryjna, wiadomo, ze wynik powyzej 9 to obnizona rezerwa jajnikowa. 2. LH - 7.38 mlU/ml (norma 1,1 - 11,6 mlU/ml). Ponoc wazny jest stosunek LH/FSH i powinien byc bliski 1. U mnie jest ... powinien byc wynik kilkanascie..a objawy mam moim zdaniem typowe jak na podwyzszona prolaktyne. 4. Testosteron - 55 ng/dl (norma <20 - 80 ng/dl) Akurat o testosteronie nie wiem nic. W normach sie miesci, ale czy dla starajacych sie? 5. TSH - 2.05 ulU/mL (norma 0.4 do 4.0 ulU/mL). Tez w normie, choc czytalam, ze lepiej, gdy jest bliski 1. 6. Estradiol - 35.2 pg/ml (norma do 160 pg/ml). Tez nie wiem co o tym wyniku myslec. Oczywiscie znow w normie laboratoryjnej, ale czy dobrze przy staraniach? Badania byly robione w 2 d.c -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,14906,92143497,92143497,wyniki_hormonow.html



Temat: Pomoże ktoś zinterpretować wyniki? :<
Pomoże ktoś zinterpretować wyniki? :< Od dłuższego czasu nie czuję się specjalnie za dobrze, chociaż objawy zawsze przypisywałam, przemęczeniu, stresowi (bardzo łatwo sie denerwuję), dorastaniu.. W dodatku mam nieregularne miesiączki, jest mi często zimno, nie wysypiam się. Zrobiłam wyniki na TSH, Ft4 i PRL (prolaktynę) TSH - 12,81, norma 0.27 - 4.20 Ft4 - 11,78 norma 9.0 - 24.0 PRL - 518,92 mlU/l norma 33.0 - 580.0 (z tymże, przeczytałam, że wynik może być zawyżony, ponieważ zrobiłam to ~ 7 dni przed miesiączką) We wtorek ide na USG tarczycy, 25 mam wizytę u...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,98736573,98736573,Pomoze_ktos_zinterpretowac_wyniki_60_.html


Temat: Proszę o interpretację wyników
Proszę o interpretację wyników witam serdecznie parę dni temu odebrałam wyniki p-tarczycowych i dowiedziałam się że mam hashimoto a dzisiaj odebrałam wyniki hormonów. Bardzo Was proszę o ich interpretację. TSH:4,93 mlU/ml (0,30-6,20) fT3:1.55 pg/ml (1,4-4,2) fT4:7.62 ng/ml (8,0-20) od latnie miałam zmienianej dawki hormonów- biorę euthyrox N 100. nie mam jeszcze USG.Do endokrynologa jestem zapisana na 12 października i trochę się denerwuję...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,49319158,49319158,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Proszę o interpretację wyników
asgosz napisała: > witam serdecznie > parę dni temu odebrałam wyniki p-tarczycowych i dowiedziałam się że mam > hashimoto a dzisiaj odebrałam wyniki hormonów. Bardzo Was > proszę o ich interpretację. > TSH:4,93 mlU/ml (0,30-6,20) > fT3:1.55 pg/ml (1,4-4,2) > fT4:7.62 ng/ml (8,0-20) Wyrażna niedoczynność. > od latnie miałam zmienianej dawki hormonów- biorę euthyrox N 100. Ja zwiększyłabym dawkę, np. o 25mg. ... poprawę samopoczucia. Następne badanie TSH i FT4 spróbuj wykonać po 4 tygodniach od zwiększenia dawki. Ciekawa jestem jak zareaguje na Twoje wyniki endo. Pzdr Tess Aha, podaj jeszcze poziom przeciwciał, czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,49319158,49319158,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Proszę o interpretację wyników
moje nowe wyniki :( Witam Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Od 1,5 m-ca jestem na zwiększonej dawce tyroksyny o 25 μg czyli razem biorę 125.: grudzień TSH 0.032 N:0,4-4,0 -10,2% fT3 6.25 N:3,10-6,80 87,8% fT4 20.34 N:12,0-22,0 84,4% wrzesień TSH:4,93 mlU/ml (0,30-6,20) fT3:1.55 pg/ml (1,4-4,2) fT4:7.62 ng/ml (8,0-20) doradźcie co robić. Do endokrynologa idę dopiero w połowie stycznia. Czy zmniejszyć o 6,25? Pozdrawiam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,49319158,49319158,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Fatalny wynik anty TPO
Nowe wyniki - gorsze? Witam ponownie! Mam nowe wyniki hormonów (cały czas biorę Letrox 50) Tym razem TSH jest większe - 2,94 mlU/L (norma 0,27 - 4,20) FT3 - 4,85 (norma 2,40 - 6,30) czyli - 62,82%, a FT4 - 16,98 (norma 12,00- 22,00), czyli 49,80%. Bardzo mi zależy na tym, żeby zbić TSH. Czy mogę zwiększyć dawkę Letroxu, o ile? I dlaczego TSH wzrosło, skoro w tamtym miesiącu ładnie spadło do 1,30? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,99320498,99320498,Fatalny_wynik_anty_TPO.html


Temat: Fatalny wynik anty TPO
TSH jest większe - 2,94 mlU/L (norma 0,27 - 4,20) FT3 - 4,85 (norma 2,40 - 6,30) czyli - 62,82% FT4 - 16,98 (norma 12,00- 22,00), czyli 49,80%. ft3> ft4, zatem dobrze zrobiłaś podnosząc dawkę nadal jesteś w niedoczynności. za 4tyg powtórz badanie i jak znów ft3 będzie wyższe od ft4 to podnoś dalej. wyniki są prawie dobre, już bardzo mało brakuje Ci do idealnych wyników. Tsh się tak bardzo nie martw, w ciąży szczególnie na samym początku ważne jest ft3. na tsh w ciąży nie ma co patrzeć. a.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,99320498,99320498,Fatalny_wynik_anty_TPO.html


Temat: TSH z "opóźnionym zapłonem" / med. alternat.
nowe wyniki Dlatego też podkreśliłam, że to moje zdanie i tylko w mojej sprawie, jak to działa u innych - nie wiem i nie przejmuję za to odpowiedzialności. Jak to działa ... 13.02.2009) tylko jakby "pogłębione": co poprzednio / obecnie norma TSH 2,44 / 4,20 mlU/l 0,4-4,0 FT3 11,8 / 15,1 pmol/l 2,3-6,3 FT4 21,1 / 16,9 pmol/l 10,3-24,4 p-ciwciała anty-TPO 294 / 220 IU/ml 0-35 Dostałam zalecenie zbadania prolaktyny w teście z MTC (3 wartości). Lekarka jest zdania, że na powyższe wyniki wpływa jeszcze jakiś inny hormon i zakłóca pracę przysadki, jeśli dobrze zapamiętałam. Idę w poniedziałek na pobranie krwi. Przedziwne są te wyniki. Co mnie cieszy - że spadła liczba przeciwciał, ale czy to dużo czy mało w tak krótkim czasie? Nie wiem....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,91745799,91745799,TSH_z_opoznionym_zaplonem_med_alternat_.html


Temat: Podejrzenie choroby Hashimoto
do endokrynologa. Potwierdzila moje przypuszczenia ze mam niedoczynnosc tarczycy i kazala dodatkowo zrobic badanie USG i anty-tpo oraz ponownie do nastepnej wizyty TSH i FT4. Brałam i biorę euthyrox N 50. Ostatnie wyniki hormonów: TSH - 1,56 [0,34 - 5] FT4 - 12,72 [7-20] anty-TPO - 157,3 iu/ML [0-9] USG wykazalo dwa guzki: na lewym płacie - 20*10 mm na prawym -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88368939,88368939,Podejrzenie_choroby_Hashimoto.html


Temat: bardzo proszę o interpretację moich drugich wynikó
bardzo proszę o interpretację moich drugich wynikó Pierwszy raz dowiedziałam sie o tym że jestem chora miesiac temu. Wtedy wyniki były następujące TSH 3,55 mlu/ml(0,25-5) ft3 5,46 pmol/l(4-8,3) ft3 11,15pmol/l(9-20) Po miesciacu czasu brania Euthyrexu 50 mam nastepujace wyniki TSH 3,78 mlu/l (0,25-5) FT3 4,86 pmol/l (4-8,3) ft4 12,67pmol/l(9-20) Do tego wszystkiego mam żelazo 5,03pmel/l ( K 9-30,4) Teraz mam podniesc sobie ... Juz nie wspominając o tym że moja waga nadal idzie w gore:( Proszę poradzcie coś. Skomentujcie moje wyniki.Ja mam jeszcze za malo informacji o chorobie.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,44434397,44434397,bardzo_prosze_o_interpretacje_moich_drugich_wyniko.html


Temat: bardzo proszę o interpretację moich drugich wynikó
witam serdecznie parę dni temu odebrałam wyniki p-tarczycowych i dowiedziałam się że mam hashimoto a dzisiaj odebrałam wyniki hormonów. Bardzo Was proszę o ich interpretację. TSH:4,93 mlU/ml (0,30-6,20) fT3:1.55 pg/ml (1,4-4,2) fT4:7.62 ng/ml (8,0-20) od latnie miałam zmienianej dawki hormonów- biorę euthyrox N 100. nie mam jeszcze USG.Do endokrynologa jestem zapisana na 12 października i trochę się denerwuję tymi wynikami zwłaszcza moimi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,44434397,44434397,bardzo_prosze_o_interpretacje_moich_drugich_wyniko.html


Temat: bardzo proszę o interpretację moich drugich wynikó
nowe wyniki Witam Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Od 1,5 m-ca jestem na zwiększonej dawce tyroksyny o 25 μg czyli razem biorę 125.: grudzień TSH 0.032 N:0,4-4,0 -10,2% fT3 6.25 N:3,10-6,80 87,8% fT4 20.34 N:12,0-22,0 84,4% wrzesień TSH:4,93 mlU/ml (0,30-6,20) fT3:1.55 pg/ml (1,4-4,2) fT4:7.62 ng/ml (8,0-20) doradźcie co robić. Do endokrynologa idę dopiero w połowie stycznia. Czy zmniejszyć o 6,25? Pozdrawiam asgosz
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,44434397,44434397,bardzo_prosze_o_interpretacje_moich_drugich_wyniko.html


Temat: prośba o interpretacje wyników
mowe wyniki Witam:) We wtorek idę do nowego endokrynologa, ale mam prośbę o zerknięcie na nowe wyniki bo nie wiem co o nich mysleć. Przypomnę poprzednie: styczeń 2008 : TSH 5,27 uUl/ml przy normie 0,27-4,20 wrzesień 2008: TSH 1,95 uUl/ml norma 0,27-4,20 FT4 1,40 ng/dl norma 0,93-1,70 Anty-TG 16,65 lU/ml norma 0,0-115,0 Anty TPO 332,2 lU/ml norma 0,00-34,00 wyniki usg: Płat prawy ... zapaleniu. Nie stwierdza się powiększonych węzłów chłonnych w okolicy tarczycy. Dodatkowo zrobiłam prolaktynę bo miałam wczesniej z nia problemy PRL 248 mlU/l norma 40,00-530,00 PRL po MCP po obciążeniu 3286,00 Dodam, że nie dostałam żadnego leczenia. listopad 2008: TSH 4,15 uUl/ml norma 0,27-4,20 FT4 1,48 ng/dl norma 0,93-1,70 FT3 6,60 pmol/l norma 3,10-6,80 Anty TPO 307,5 lU/ml norma 0,00-34,00 Co tym myslicie? Martwi mnie że tsh tak skoczyło i czy ft3 powinno być na takim wysokim poziomie? Czy teraz endokrynolog powinien mi cos przepisać? Będę bardzo wdzięczna za pomoc:)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,84477953,84477953,prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Spójrzcie proszę na moje wyniki....
Spójrzcie proszę na moje wyniki.... USG tarczycy z zeszłego roku: tarczyca mała. prawy płat bez zmian ogniskowych. w środkowej częścilewego płata widać dwa nieco hypoechogenne ogniska, z przodu, o wymiarach5x4x7mm i ... wyniki tsh (bo tylko to do zbadania zleciła mi endo)plasują się między 1,650mlU/l - 1,310mlU/l przy normie 0,2-4,0 na ich podstawie (USG i tsh) ustaliła stałą dawkę euthyroxu25` 1/2tab. po tym ... (mam nadzieję) wyniki; ft3- 5,47 pmol/l min. 2,3 max 6,3 ft4- 22,5 pmol/l 10,3 24,4 tsh- 1,63 mlU/l 0,4 4,0 anty-TG <20 IU/ml 40 anty-TPO <10,0 IU/ml 35 przy nazwie hormonu tsh było napisane: 3-cia generacja - a to to już dla mnie czarna magia!!!!! sama widzę, ze tsh mi podskoczyło, ale co oznacza reszta???????
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,65296214,65296214,Spojrzcie_prosze_na_moje_wyniki_.html


Temat: ginekolog czy endo?
ginekolog czy endo? i co leczyc najpierw? odebralam wyniki, generalnie czuje sie zle, ciezko , przytyłam, depresyjnie, emocjonalnie rozchwiana, bóle stawów wyniki: prolaktyna 230,90 ng/ml [6-29] wyciek z piersi, podejrzenie mikrogruczolaka przysadki LH 6.02 mlu/ml testosteron 52.00 {6-82} shbg 145 nmol/l [20-130] androstendion 4.8 ng/ml [0.40-3.40] lh 5,2 mlu/ml tsh 0,67ulU/ml [0,27-4,2] ft3 2.30 pg/ml [2,57-4,44] ft4 1,63 ng/dl {0,93 -1,7] wiem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,67089992,67089992,ginekolog_czy_endo_.html


Temat: Do Kateriny
guzkiem. anty tpo i tpa bede miala robione 20 czerwca tpo i tpa bede miala robione 20 czerwca. Wogole to jakby nie Katerina to nigdy nie poszlabym do ENDO, bo normlany lekarz rodzinny powiedzial ze TSH 3,5 jest ok!!!!takze jak jest ok to po co endo. Tez szukam dobrego endo. Jestem z krosna.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,43647731,43647731,Do_Kateriny.html


Temat: Bardzo proszę o interpretacje wyników.
Bardzo proszę o interpretacje wyników. Gina mam dopiero za dwa tygodnie a coś nie podoba mi się wynik FSH bardzo proszę jeżeli wiecie: Badania robione w 4 dc ( przy cyklach 32-33dn ) Estradiol - 78,10 pg/ml ( 33-196 pg/ml-luteinizująca , 11-526 pg/ml- owulacyjna,< 38 pg/ml - menopauza ) FSH - 17,61 mlU/ml ( 2,00-13,00 mlU/ml - luteinizująca,4,00-13,00 mlU/ml - folikularna, 5,00-22,00 mlU/ml - owulacyjna, 20,00-138,00 mlU/ml-menopauza LH - 10,44 mlU/ml ( 1,9-12,5 mlU/ml - faza folikularna,8,7-6,3,0mlU/ml - owulacja, 05-16,9 mlU/ml faza lutealna, 15,9-54,0 mlU/ml - menopauza Testosteron - 58,33 ng/dl ( 14,00-76,00 ng/dl ) TSH- 2,626 ulU/ml ( 0,35-5,50 ta sama jednostka) FT3- 3,38 pg/ml ( 2,3-4,2 pg/ml) FT4- 1,62 ng/dl ( 0,89-1,76 ng/dl no i Prolaktyna 15,08 ng/ml ( 1,39-24,20 ng/ml) Bardzo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,54373414,54373414,Bardzo_prosze_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: Prosba do Zajacowna-wyniki h.tarczycy
Prosba do Zajacowna-wyniki h.tarczycy W zwiazku z tym, ze jak zauwazylam dosc dobrze orientujesz sie w sprawach tarczycy mam do Ciebie prosbe o zerkniecie na moje wyniki. TSH 3,365 mlU/ml (0,35-5,50) FT3 2,65 pg/ml (2,30-4,20) FT4 1,07 ng/dl (0,89-1,76) Szczegolnie jesli chodzi o FT3 i FT4 to jestem zielona. Zerknelam na forum hashimoto i przeliczylam na procenty- wyszlo w obu przypadkach niecale 20% ale zupelnie nic mi to nie mowi. Do tego te jednostki i normy TSH sa zupelnie inne niz mialam do tej pory i jakos nie moge sie odniesc. Moglabys mnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,60644732,60644732,Prosba_do_Zajacowna_wyniki_h_tarczycy.html


Temat: skoki prolaktyny
Oto wyniki hormonów: TSH - 1,26 mlU/l (norma 0.4 - 4) FT4 - 11,53 pmol/l (norma 9,0 - 20) LH =- 0,32 mlU/l FSH - 2,68 mlU/l testosteron - 0,79 ng/ml...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,11090699,11090699,skoki_prolaktyny.html


Temat: prolaktyna - mam wynik
prolaktyna - mam wynik cześć dziewczyny. mam wynik prolaktyny i jestem roche przerazona 42,92 a nooorma to 3,4-24,1 ng/ml. Co to oznacza. Lekarz zapisął mi bromergon. CZy znowu mam mieć nadzieję. czy któras z was zaszła w ciąże po obniżeniu prolaktyny???? Napisze jeszcze pozostałe wyniki dla zobrazowania mojej sytuacji FSH 8,20 mlU/ml LH 4,86 mlU/ml Estradiol 35,22 pg/ml progesteron w 25 dc 24,44 ng/ml TSH 0,809- norma 0,270-4,20 ulU/ml FT4 1,22- norma 0,932-1,71 ng/dl FT3 4,37 - norma 2,57-4,43. Dziekuje bardzo za porady.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,14291954,14291954,prolaktyna_mam_wynik.html


Temat: Bardzo wane pytanie-TSH
to-ja-007 ja tez mysle ze chyba u mnie cos nie jest w porzadku z tarczyca bo w maju 2005 TSH - 1,85, a w grudniu - 2,86, przy czym w grudniu bylam z wynikami u endo ktory stwierdzil ze TSH na poziomie 2,86 jest ok, nie przeszkadza w zajsciu w ciaze (pomimo, ze mowilam ze staram sie od trzech lat, a przez wiele lat mialam leczona niedoczynnosc tarczycy Letroxem). Co do pozostalych hormonow to wyniki najnowcze w 3 dc LH 2 - 1,4 mlU/mL, a FSH - 8,6 mlU/mL, prolaktyna w 20 dc - 209 ulU/mL, progesteron - 22,4 nmol/L, owulacje idealna w 13 dc potwierdzona USG. Co o tym sądzisz, czy moze powinnam jednak znalesc ednokrynologa ktory zajmie sie zbiciem TSH przynajmniej ponizej...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,45160149,45160149,Bardzo_wane_pytanie_TSH.html


Temat: interpretacja wyników
17-oh 2,1 - to badanie było moim pierwszym BADANIEM (MOŻE TO BYŁ I 5 DZIEŃ CYKLU) WSZYSTKIE BADANIA PONIŻEJ ROBIŁAM W I FAZIE NA KAROWEJ estradiol 32.86 pg/ml fsh 4,38 mlu/ml ft4 15,19 pmol/l kortizol 750,06 ng/ml LH 4,11 mlu/ml TESTOSTERON 0,41 ng/ml TSH 2,23 ulu/ml DHEA-SO4 161 ug/dl INSULINA 6,84 ulu/ml P.CIAŁA ANTY -TPO 65,8 Iu/ml P.CIAŁA ANTY -TG 21,0 Iu/ml 17-OH PROGESTERON 1,9 ng/ml PROGESTERON 10,59 ng/ml Poszę was jeszcze o interpretacj wyników mojego męża OBJĘTOŚĆ EJAKULATU 2,5ML LICZBA PLEMNIKÓW W 1ML. EJAKULATU 42,5MLN OCENA RUCHU PLEMNIKÓW -ŻYWY I PROSTOLINIJNY 40% -POSTĘPUJĄCY POWOLNY 40% -BRAK RUCHU 20% PATOLOGIA MORFOLOGII BUDOWY PLEMNIKÓW 36% TEST PRZEŻYWALNOŚCI PLEMNIKÓW PO 42 GODZINACH -RUCH ŻYWY I PROSTOLINIJNY 10% -RUCH POWOLNY 10% BRAK RUCHU 80% DZIĘKI Z GÓRY...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,47133409,47133409,interpretacja_wynikow.html


Temat: jestem zaniepokojona wynikami....
jestem zaniepokojona wynikami.... własnie odebrałam wyniki z badania poziomu hormonów. Jestem trochę zaniepokojona wysokim FSH, LH i testosteronem, a niska prolaktyną w fazie folikularnej tj. 9 dc, dlatego proszę Was doświadczone Koleżanki o pomoc.... jak można zinterpretować moje wyniki: FSH - 10,10 mlU/ml norma 2,8-11,3 LH - 9,43 mlU/ml norma 1,1-11,6 Prolaktyna - 6,38 ng/ml norma 1,9-25 TSH 3-cia generacja 1,28 ulU/mL norma 0,4-4,0 Estradiol 22,20 pg/ml norma do 160 Testosteron 99,80 norma do 80 Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,17902233,17902233,jestem_zaniepokojona_wynikami_.html


Temat: Czy komuś udało się zajść mimo cienkiego endo?
Mam bardzo cienkie endometrium, do tego potwierdzone monitoringiem cykle bezowulacyjne, bardzo skąpe miesiączki, które mam albo co 20 dni albo co 27 dni. Robiłam badania hormonalne: a) robione w 2 dniu cyklu (a więc w trakcie @) -FSH-4,6 mlU/ml -Prolaktyna 5,16ng/ml podobno w normie b) w 10 dniu cyklu -TSH-3,082 ulU/mL -LH-3,53 mlU/ml -Progesteron 1,72 ng/ml Wyniku z pkt. b pokażę dopiero...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,86278392,86278392,Czy_komus_udalo_sie_zajsc_mimo_cienkiego_endo_.html


Temat: Krótka f. luteal, a wyniki
Krótka f. luteal, a wyniki Pomiary temper. wskazują, iż okres podwyższonych temperatur trwa 6 dni. Dodam, że jest to pierwszy cykl mierzenia. Dziś obedrałam wyniki (badania robione w 20dc przy cyklach ok. 25, aczkolwiek dziś mam 27dc i gdzieś w oddali pojaiwa się plamienie)i wydają się one być w normie: Estradiol 110,5 pg/ml Progest 18,27 ng/ml Prolakt 12,34 ng/ml TSH 2,09 mlU/ml ... słabe wręcz ledwo widoczne na bieliźnie w 20 i 21 dc, a obecnie 27dc zauważalne jedynie wewnątrz. Ostatnie badania usg były w kwietniu OK, czekam na wizyte 8.11 i się strasznie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,71268721,71268721,Krotka_f_luteal_a_wyniki.html